Din guide til bedste Golfur 2021

billigst

Har du brug for en simpel løsning til at få de rette mål til langt de fleste baner i verden, så er Bushnell altid et godt valg. iOn2-modellen er ur- og afstandsmålerproducentens er en af billigere muligheder, der giver dig de basale informationer.

Prisen er også derefter. Det er dog en god startmulighed for golfspilleren, der skal stifte sine første bekendtskaber med et golfur.

bedst til prisen

I forhold til Garmin Approach S10 er S40 det nyere og ere komplette ur fra Garmin. Opløsningen er dobbelt så god, mens der er et hav af ekstra funktioner foruden en æstetisk opgradering.

Udover de mest basale funktioner i et golfur er der også masser af muligheder, som findes i et typisk smart-ur som søvnovervågning og træningsfunktioner. Du får altså rigtig meget for de ekstra kroner!

blær

Du kan næppe finde et mere luksuriøst og eksklusivt golfur end MARQ Golfer-modellen. Informationsgraden kommer op på siden af en professionel caddies arbejde.

Den måler interessante aspekter som hydrering og din stress-score, hvilket går langt ud over et golfurs funktioner. 

Med en MARQ Golfer fra Garmin vælger du fra absolut øverste hylde.

Se andre muligheder her

Golfur er en nem måde at finde et par slag ude på banen og forbedre ens score – og dermed også ens handicap. Det handler om at skabe et overblik og give de bedste forudsætninger for at spille sig klogt rundt på banen og uden om de udfordringer, der typisk koster slag.

Det er ikke kun distancen til green. Det handler også om, hvor lang der er til bunkers, strafområder og højt græs. Der kan teknologien være en fantastisk ven i jagten på et bedre handicap.

Golfure er en af de nye teknologier, som i stor grad vinder indpas hos de danske golfspillere. Som et alternativ til afstandsmålere kan et reelt golfur eller et smartwatch med den rette app blive en stor hjælp for golfspillere, der har brug for hjælp til at måle afstand.

Der er forskel på et dedikeret golfur og et universelt smartwatch. Førstnævnte bruges kun til golfrunderne og er bygget til den afstandsmåling, som det kræver. Derudover har det mere advanceret software og typisk flere indbyggede baner at vælge imellem i forhold til brug af et smartwatch.

Omvendt vinder almindelige smartwatch ind på markedet, da de kan give mange andre gode funktioner til andet end golf. Derudover kommer der flere og flere applikationer, som giver mere konkurrence og bedre løsninger på den front.

Derfor skal man spørge sig selv, om man er på udkig efter et dedikeret golfur – for eksempel fra Garmin eller Bushnell – eller har brug for et smartwatch.

Kig efter golfure test – bedst i test

Den bedste måde at finde det rette ur til sit behov er at tjekke golfure-tests på de forskellige sites, der sammenligner mulighederne. Her er en af de seneste modeller fra Bushnell typisk en solid testvinder, mens Garmin, Callaway og Sky Caddie kommer med konkurrenterne.

Det er altid godt at kigge på de forskellige software, som urene bruger. Spiller man på en mindre kendt bane med nylige ændringer, kan det give mening at undersøge, hvor golfbanen er bedst sat op i systemerne.

De fleste systemer har dog godt styr på baner, der er officielle medlemmer under Dansk Golf Union.

Golfur eller afstandsmåler

En af de sidste overvejelser at tage er, om man har mest brug for et golfur eller en afstandsmåler. Et golfur bruger GPS, mens afstandsmålere typisk er lasermålere, som skyder en direkte afstand fra din position. Det er selvsagt en fordel, hvis der er direkte udsigt til flaget. Derfor skal man overveje sin hjemmebane, og hvordan den er bygget op.

Et ur med GPS kan give afstande til udfordringer fre tee, mens en afstandsmåler kræver, at man kan se udfordringen og dermed skyde afstanden.

Med en afstandsmåler får man til gengæld en mere præcis metermåling til flaget i sit slag ind mod green, da et golfur giver dig afstanden til en afgrænset del af green. Hvis det betyder noget for dig, om der er 121 eller 119 meter til flaget, så er lasermåleren altså at foretrække.

Kommer du ud på fremmede baner, kan din afstandsmåler dog komme til kort i spillet rundt på banen. Her giver et golfur nemlig et bedre overblik.