Tre fantastiske bud på golfophold i og tæt på Danmark

Tre fantastiske bud på golfophold i og tæt på Danmark

16. januar 2018 Slået fra Af Redaktionen

ANNONCE

Du behøver ikke tage ud af landet for at få en god oplevelse med et golfophold. Der er masser af baner i og tæt på Danmark, der er en oplevelse værd – og samme kan siges om de områder, de findes i. Derfor er et dansk pakketilbud et godt alternativ til rejsen sydpå. Vil du gerne gøre mere ud af turen, kan du eventuelt selv tilføje en ekstra runde golf i en naboklub for færre penge, end du normalt ville bruge i for eksempel Spanien.

Wedge.dk samler hermed tre fulde pakker med golfophold fra DuGlemmerDetAldrig.dk. Bestil dem enten til egen fornøjelse eller som den perfekte gave til golfspilleren, der allerede har det nyeste udstyr.

Følg proernes fodspor på svensk golfophold – tæt på Danmark

Det er ikke kun her i landet, at vi har fantastiske baner. Det har de i den grad også i Sverige. PGA Sweden Malmø er en af de bedste baner helt tæt på Danmark. Der er kun en lille halv time fra København, og du oplever fantastisk banedesign ved at tage turen. Kyle Phillips står nemlig bag de to gange 18 huller og den tilhørnede 9-hulsbane. Du genkender sikkert navnet, da Phillips også står bag Kingsbarns ved St. Andrews.

Du kan vælge mellem de 18-hullersbaner Links Course og Lake Course. Links Course giver en skotsk følelse og viser linksbaner fra deres bedste side, mens Lake Course er af den mere klassiske type med danske øjne. Det er nemlig en parkbane med masser af træer, søer og vand. Der er altså rig mulighed for at forsøge sig på forskellige slags baner ved besøget. Opholdet indeholder nemlig to runder, som kan fordeles på de to baner.

Banen er fra 2012 til 2014 kåret til Sveriges bedste anlæg. PGA Sweden Malmø har også lagt fairways og greens til europatourturneringen Nordea Masters i to omgange. Så du er sikret et besøg på en kvalitetsbane, hvis du tager turen over sundet. Du kommer nemlig til at gå i fodsporene af spillere som Thongchai Jaidee, Henrik Stenson, Thomas Pieters, Thomas Bjørn og Victor Dubuisson. Hvis det er europatourspillernes oplevelser, du går efter, så skal du vælge Lake Course, hvor Nordea Masters løb af stablen i 2014 og 2015.

Golfophold i natursmukke Thy med hele pakken

Er du mere til det danske landskab – og i den helt anden ende i forhold til afstanden til Sverige – så er det måske Thy, du skal kigge imod. Her får du en kombineret pakke med ophold på Hotel Thinggaard og golf hos Sydthy Golfklub. Med kort afstand til Nationalpark Thy, Limfjorden og Vesterhavet er det absolut naturen, som er højdepunktet ved området.

Af lavpraktiske fordele er der både morgenmadsbuffet, madpakker og aftensmad i hotellets restaurant med i pakken. Du skal altså ikke tænke over noget, når du bestiller et ophold i Thy. Du skal kun bekymre sig om kurverne på dine drives og nøjagtigheden i dit kortspil. Et besøg hos Sydthy Golfklub er med i pakken, men du behøver ikke kun besøge én bane, når du allerede er i det smukke Thy.

Turen kunne eventuelt kombineres med selvarrangeret tur til Nordvestjysk Golfklub, som ligger lige på den anden side af Thisted. Wedge.dk anbefaler en afstikker til naboklubben, hvis du er klar på en udfordring. Nordvestjysk Golfklub er nemlig én af Jyllands sværeste baner. Den ligger godt pakket ind i Nationalpark Thy og har nogle fantastiske glimt ud over Vesterhavet. Den adskiller sig en smule fra Sydthy Golfklub, som er mere åben og påvirket af Limfjordens stærke vinde.

Gourmetmad og golf på tre forskellige baner

Vil du gerne opleve flere baner på ét golfophold,så er en tur til Hobro måske løsningen. I denne pakke er der nemlig mulighed for at få greenfee til enten Mariagerfjord Golfklub, Hobro Golfklub eller Volstrup Golfklub. Både Mariagerfjord og Hobro er kendt for udsigten ud over Mariagerfjord, mens Volstrup mere er en traditionel parkbane. Sidstnævnte har også gode træningsfaciliteter – især indendørs. I denne pakke er der mulighed for at kombinere besøg på de tre baner og dermed selv sætte præg på golfopholdet. Her kan der vælges alt efter præferencer.

En tur til Hobro sikrer også golfoplevelser på helt nye og moderne anlæg. Mariagerfjords anlæg blev nemlig indviet i 2007, mens Hobro Golfklub er fra 2003. Dermed kan du nemt – og med kort transporttid – prøve to af landets nyere golfbaner af ved at slå vejen forbi Nordjylland.

Selve opholdet er på firstjernede Hotel Amerika, der ligger tæt på vandet. På madsiden er der en stor morgenbuffet og en treretters gourmetmenu for hver overnatning. Dermed kan I lade godt op til dagens golfrunde og køle af med manér.

Hermed er der tre bud på golfophold i og tæt på Danmark. Vi opfordrer alle danske golfspillere til at støtte klubberne ved at udforske de lokaler baner frem for at rejse langt for at opleve gode baner. På den måde holder vi de gode anlæg og faciliteter i live i Danmark og sikrer fremtiden for alle andre, der oplever dansk golf.

Fem råd til at sammensætte eget golfophold med mest muligt golf

Er du ikke til et golfophold som en pakkeløsning, så overvej at sammensætte egen tur rundt i landet, hvor adskillige gode baner viser sig i landskabet. Det gavner ikke kun klubberne og klubejerne. Det gavner dig som golfspiller at prøve nye baner af og teste dine svagheder ved at komme ud af hjemmeklubben. Nogle gange skal du slet ikke så langt væk fra hjemmeadressen for at finde spændende golfoplevelser.

Her følger nogle gode råd til dig, der vil skabe din egen golfrejse for venner eller familie.

Ved selv at sætte en golftur sammen er der masser af penge og frihed at hente. Du får mulighed for at teste de baner, du har drømt om, og du kan skræddersy turen til den mængde golf, du lyster eller orker. Det er en forholdsvis nem opgave at strikke egen tur sammen, men der er nogle aspekter, som du ikke må glemme, før du går i gang.

I. Kig efter anlæg med overnatning

Mange baner har golflejligheder eller andre muligheder for at overnatte på selve anlægget. Overvej den mulighed, før I sætter kursen ud i det danske landskab. Der er masser af tid at spare ved at bo på banen, og det giver gode muligheder for at lægge lidt træning ind mellem oplevelserne ude på hullerne. Når du har mindre transport tid, betyder det logisk nok mere tid til golf, mad og hygge. Så det er en vigtig overvejelse, før du planlægger turen. Vil I spille golf eller køre bil?

Men det er trods alt ikke altid, at de gode baner har overnatning som mulighed. Derfor kigger mange på hotel eller lignende. Men det er måske ikke hotel, der er den perfekte løsning.

II. Vær kreativ, når du kigger efter overnatning

Det er rigtig fint at tjekke diverse sider med hotelsammenligninger. Men før du gør det og ringer ud til moteller, hoteller eller vandrehjem – så overvej noget andet. AirBnb vokser støt i Danmark, og der er gode muligheder for at bo tæt på anlæggene og spare penge på én samme tid. Som en større gruppe giver det også mening at leje et hus, så det sociale kommer i forreste række.

Mange baner ligger nemlig langt væk fra byerne. Det er logisk, siden golfbaner fylder en del. Men de små landsbyer og nærtliggende beboere bruger tit AirBnb til at leje deres huse ud til golfspillere. Det bliver mere og mere populært i golfverden, og det har naboerne til golfklubberne opdaget. Er du heldig, kan I bo så tæt på anlægget, at det svarer til at bo på selve banen. Det giver igen mulighed for at presse lidt træning eller en putterkonkurrence ind efter dagens runde(r).

III. Vær opmærksom på sløjfer – og P&P

Du kan spare køretid – som er spildtid – ved at gå efter klubber, der har flere sløjfer. På den måde kan I opleve mere golf på samme tid, der lægges i turen. Flere baner har efterhånden én eller to ekstra sløjfer, så de 18 huller kan kombineres på samme anlæg. Her giver det også mening at kigge på greenfee-prisen. Hvis du betaler greenfee per dag – og ikke per runde – så er der gode penge at spare ved at besøge en bane med flere sløjfer.

Tjek også, om klubben har en par 3- eller pay&play-bane. Det er ikke altid den bedste oplevelse, men hvis du undersøger, om pågældende lille bane er noget værd, kan du presse en god oplevelse mere ind i jeres tur. Nyere par 3-baner og P&P-baner er ret gode og giver et andet indtryk end den store bane i klubben. Du bliver også skarpere på de korte jern, hvilket er en stor fordel for dit spil under golfopholdet. Derfor skal I ikke afvise de små baner med det samme. Tjek op på dem, og overvej, om de kunne erstatte den store omkostning, som en ekstra gang greenfee og mere køretid mellem banerne reelt giver jer.

Mens du alligevel bliver på anlægget for at spillere flere ban

IV. Tjek mulighederne for mad i klubben

De fleste klubber har en restaurant eller en café. Men lav ikke fejlen med at gå ud fra, at alle klubber har et sted at spise. Mindre klubber har udelukkende et køkken til medlemmerne, som bruges ved turneringer eller klubber i klubben. Det giver ikke den bedste oplevelse, hvis I har flere runder på samme anlæg. Alternativet er at køre efter mad ved at kigge på lokale restauranter. Men det betyder også, at I for det første skal bruge tid på at få det på plads i planlægningen. Det kræver også, at I kører mere på selve turen, hvilket man helst vil undgå. Så hvis du finder en fed golfbane – men uden restaurant – så overvej én ekstra gang, om det skal være den.

I kan også tage en madpakke med ud på banen. Men det er der forskellige meninger om, hvor lækkert det er, når man endelig er på golftur.

V. Overvej flere runder om dagen

Den her er lidt logisk. Men rigtig mange golfspillere spiller kun én runde om dagen på et golfophold. Men sandheden er, at de fleste kan holde til flere golfrunder på én dag. Også selvom I ikke er helt unge mere. Det er også derfor, at vi anbefaler at overveje golfklubber med flere sløjfer og baner, så der reelt kan nåes flere runder på en dag uden at komme alt for tæt på solnedgangen. Men de flestes bekymringer omkring to eller to og en halv runder på en dag er fysikken. Men det er altså ikke noget problem. Giv det en tanke eller to, og læg så meget golf som muligt ind i jeres program.

Det handler om at indrette golfrunden efter, hvor meget golf I skal ud på i løbet af dagen. Se, om I kan få en golfbil med ud for at lette presset på kroppen og dermed skabe energi til flere runder på én dag. Hvis nogle af jer går med bærebag, så nap en vogn i løbet af dagen. I kan også overveje at nappe en frokost, når I turner, så presset ikke er så intenst gennem selve runden.

Alternativt kan I spille én runde efterfulgt af ni huller. Det giver også godt på golfbundlinjen.


Hvis en selvarrangeret tur lyder for uoverskuelig, så klik på den lille pil til højre. Den sender dig op til de tre tilbud på golfophold i pakker, hvor det hele er klaret på forhånd. Du skal bare beslutte, hvor meget golf I vil kaste jer ud i på golfrejsen. Men uanset hvad. God fornøjelse med jeres lokale golfophold!

Wedge.dk leverer nyheder om golfudstyr, tøj, sko og andre ting, som den ambitiøse golfspiller går op i.