Din guide til bedste Golfbolde 2024

billigst

Leder du efter en billig golfbold, som kommer helt ny fra kassen, så er Wilson DUO Soft en rigtig fin bold til den meget lave pris.

Du kan sagtens få en ordentlig fornemmelse omkring green, selvom det langt fra er en premiumbold. 

Spiller du i et bre handicap end 25, bør du dog overveje at vælge en bedre bold og bruge de ekstra kroner – for eksempel på en DUO Professional.

Men er du ny og på vej ned i handicap, så kan du med god samvittighed gribe en kasse Wilson DUO Soft-bolde, når du står og skal tage valget om, hvad der skal i baggen til næste runde.

Med mængderabat kan bolden fås til omkring 179 kroner. Det er et stærkt bud på en billig bold!

bedst til prisen

Srixon har alle dage været et godt bud på en stærk boldproducent, som man ikke betaler alt for mange penge for et dusin hos.

Både Z-Star og Q-Star er gode bud på en solid bold til fine penge. Men i Q-Star Tour Divide er der virkelig bold for pengene.

Det er en blød bold i et urethan-cover, som ligger midt i spektret i forhold til aspekter som spin og længde. Det betyder, at du har en god fornemmelse og feeling for bolden, uden det er til den blødeste side. Langt de fleste spillere, som ikke er elitespillere, kan altså sagtens bruge Q-Star Tour uden at miste noget på banen.

Divide er Srixons farverige serie, hvor boldene kan fås i forskellige opdelte farver. Måske synes du, at det er lidt spraglet, men det kan anbefales at prøve en bold med bedre alignment-muligheder – som eksempelvis Q-Star Tour Divide.

OBS! Anførte pris er inkl. mængderabat for flere dusin.

Blær

Hvis du er ligeglad med prislejet, så er der ingen tvivl om, hvad du skal vælge fra hylderne. 

Titleist Pro V1 og Pro  V1x er de bedste bolde på markedet, når det kommer til performance og holdbarhed. 

Spørgsmålet er altid, om forskellen er pengene værd. Du skal nemlig være en meget habil golfspiller for reelt at få det fulde potentiale ud af bolden. Men det hjælper alle golfspillere at spille med den bedst mulige golfbold. 

Pro V1 er til spillere, der ønsker en lav boldflugt og mindre spin. Pro V1x (nedenfor) giver en højere flugt og mere spil omkring green.

Se andre muligheder her

Viser 401–500 af 623 resultater

Golfbolde er ikke bare bolde. De kan være vidt forskellige på en lang række faktorer. Derfor er det vigtigt, at du vælger den rette golfbold – til den rette pris. Billige golfbolde behøver dog ikke være dårlige for dig som spiller. Der er masser af gode alternativer til markedets dyreste bolde.

Billige golfbolde er især nemme at finde, hvis man kigger på modeller fra tidligere sæsoner. Hver sæson relancerer de forskellige producenter typisk deres bolde, og dermed bliver de tidligere års golfbolde billige at købe. Selv forholdsvis dyre bolde kan findes til en rigtig god pris, hvis man ikke lader sig diktere af årstallet på kassen.

En anden god løsning er at kigge uden for landets grænser i jagten på billige golfbolde.

Et godt råd i forhold til den strategi er at købe store partier hjem ad gangen. For det første kan det blive markant billigere per dusin bolde, som man køber. Derudover er der en god strategi i at købe en bestemt golfbold til de mange fremtidige runder.

Der er altså både en økonomisk god grund til at købe mange bolde af gangen, mens det kan forbedre dit handicap.

Spil med samme slags golfbold

Golf handler helt dybt om at kunne genskabe den samme bevægelse – og gerne en god én af slagsens – gang på gang på gang. Det skaber følelse og rutine, hvilket skaber den gode golfspiller.

Her er bolden en meget undervurderet del af de faktorer, som gør dig god. Med det menes ikke, at det absolut skal være de dyreste og bedste. Det er vigtigere, at du som golfspiller vænner dig til at spille med samme bold runde efter runde efter runde.

Det handler især om, hvordan bolden reagerer omkring green. Går man rundt med en lang række forskellige bolde i golfbaggen, har man sjældent styr på, hvordan de reagerer helt tæt på hullet.

De forskellige lag i boldens kerne og selve materialet, som de er lavet af, er afgørende for, om du skal satse på spin, løb eller alt derimellem, når du slår bolden ind mod green. Trods hvad vi ser i fjernsynet, og hvad der er prestige i, er det ikke næppe bedre end det andet, hvis det fungerer for den enkelte.

Det betyder derimod noget, at du ved, hvordan bolden reagerer. Det kan du kun ved at kende din foretrukne golfbold indgående. Det nytter altså ikke at skifte en Pro V1 ud med en Pinnacle Gold, når førstnævnte ryger i søen. Begge er rigtig fine bolde, men reaktionerne er helt anderledes.

Hvis du er vant til, at en golfbold sætte sig forholdsvist hurtigt, nytter det ikke, at der er en lang række forskellige bolde i spil. Nogle hopper og løber nemlig mere end andre, hvilket skaber uforudsigelighed.

Det hele kommer tilbage til, hvad golf handler om – at skabe det samme gang på gang. Her handler det altså om at holde fast i de konstante, som du kan. Det kan være golfudstyr, golfbold og meget mere. Svinget er uden tvivl den største variabel for os golfspillere, men bevægelsen og teknikken gøres kun nemmere, hvis vi kender de andre faktorer i spillet indgående.

Derfor skal du ikke have alverdens søbolde i spil. Køb hellere den samme bold – og gerne mange dusiner af den – og væn dig til, hvordan den føles i dit spil.

Billige golfbolde i England

Især England og Storbritanien er storleverandør af golfbolde til de danske golfspillere. Her er priserne generelt lave på golfudstyr og bolde, hvilket får mange danske golfentusiaster til at kigge mod England på jagt efter et godt tilbud.

Tyskland er også et godt sted at kigge efter gode tilbud på golfbolde. Det er et stort marked for sportsgrenen, og i takt med udviklingen mellem EU og England kan der være fidus i at kigge mod syd i jagten på et godt tilbud.

Der er også andre muligheder for at spare gode penge.

 

Søbolde kan spare dig penge

Vi ved alle, hvor let det er at miste en golfbold eller to på en runde, hvis det kan gøre det. Mange af dem bliver fundet af andre – og der er ret stor forretning i at sælge dem videre. Genbrugte golfbolde kender vi oftest som søbolde, selvom de ikke nødvendigvis er samlet op af vandet foran en svær green.

Flere og flere golfklubber indgår samarbejde med webshops og andre forhandlere, der behandler søbolde og sender dem videre til golfspillere, der gerne vil spare lidt på den del. Det kan også være en god idé.

Søbolde kan dog være mærkede, hvis de har tilbragt lang tid i vand eller vådt muld. Dermed er der en risiko for, at det ikke er en intakt bold, som du køber i et parti med søbolde. Nogle kan også være revnede uden, at det rent fysisk kan ses. Det kan næsten kun mærkes med hundrede procent sikkerhed, når den enkelte bold slås til.

Derudover er der den faktor, at der typisk købes forskellige slags bolde på én gang – både på tværs af golfmærker og de enkelte modeller.

Det taler imod idéen om at spille med den samme golfbold runde for runde.

golfbolde