Din guide til bedste Afstandsmåler til golf 2024

billigst

Afstandsmåleren fra danske Pivvo står normalt til 2.499 kroner, hvilket er en prisklasse, hvor mange kan finde flere golfkikkerter.

Men med introtilbuddet på 1.399 kroner er det uden tvivl et stærkt bud til golfspilleren, som gerne vil have sin første golfkikkert eller afstandsmåler.

Med en distance på 600 meter, flag lock mode, slope og muligheden for at oplade – frem for at udskifte batteriet – har Pivvos rangefinder alle de kvaliteter, som man efterspørger i en afstandsmåler. 

bedst til prisen

Bushnell Pro V6 Shift er en god mulighed til dig, der gerne vil have en lille og effektiv afstandsmåler ved hånden.

Den har alle de muligheder, som de fleste premium-golfkikkerter har, og dertil kan den nemt bruges med én hånd.

Netop Pro V6 Shift er kendt for sin nøjagtighed og er særdeles holdbar i al slags vejr. Dette er en rangefinder, som du kommer til at bruge i adskillige år – som Bushnell trods alt er kendt for, når det kommer til en stærk afstandsmåler.

Blær

Det bliver bare ikke mere lækkert end Bushnell, når vi snakker golfkikkert eller afstandsmåler.

Netop Bushnell Pro X3 er topmodellen hos den velkendte producent.

Slope kan slås til og fra, mens brugeren kan skifte mellem lys rød eller skarp sort displayindstilling. Pinseekeren i Pro X3 har desuden en rød ring, som blinker – og så har den magnetisk montering, så den kan smides direkte på buggy eller trolley.

Er prisen ligegyldig, går du ikke galt i byen med Bushnell Pro X3.

Se andre muligheder her

Afstandsmålere til golf er blevet mere og mere populære gennem årene. En ihærdig golfspiller bruger typisk en afstandsmålere – for eksempel en laserafstandsmåler – eller et golfur eller en golf-GPS. De har alle det til fælles, at de måler afstanden til et givent område på banen. En afstandsmåler skiller sig dog ud ved at finde længden til et punkt, som du fysisk kan se.

Det vil typisk være flaget eller flagpinden, som en afstandsmåler bruges til at ramme. Men den kan også bruges i mange andre tilfælde ude på banen. Det kan være til en bunkerkant, en trægrænse eller et strafområde. På den måde kan en afstandsmåler, som også kaldes en rangefinder, give dig et meget mere akkurat svar på, hvor langt der er til hullet såvel som udfordringer på banen.

En golfafstandsmåler bruges primært af amatørspillere, da man på højt, professionelt plan udelukkende tillader rangefindere i ganske få tilfælde.

Pinseeker er vigtigt i en rangefinder

Idéen om en lasermåler er ganske simpel, og derfor er der ikke de store features, som man skal tænke over, inden man køber. Det vil typisk være pinseeker-funktionen, eller hvorvidt den måler slope, der er interessant at se på.

Pinseeker er en typisk funktion til golfafstandsmålere, som især adskiller dem fra de målere, der bruges til eksempelvis jagt. Det hjælper dig altså til at fange flaget, når du forsøger at måle afstanden til hul, hvilket er typisk. Det er en rigtig god ting at have i din afstandsmåler – men det er også kun i ganske få, og de allerbilligste, det ikke findes i dag. Nogen forsøger at spare lidt penge ved at købe en afstandsmåler til jagtbrug. Men her mangler denne funktion altså.

Slope er en meget omdiskuteret del af afstandsmåling. Det handler om niveauforskellen fra dit punkt til det punkt, som du måler til. Det er interessant at vide, da højdeforskel har indflydelse på dit valg af kølle. Står du højere end green, skal du eksempelvis slå et kortere slag grundet boldens flugt, der altså bliver længere grundet forskellen.

Slope er dog ikke tilladt at bruge ved turneringer ifølge USGA og R&A, der er de to regelskabende institutioner i henholdsvis amerikansk og europæisk golf. Derfor har de fleste spillere en afstandsmåler uden slope-funktionen eller eksempelvis en måler, der kan slå den del fra.

Man skal dog være varsom, da det i teorien er imod reglerne at give dig selv muligheden for at måle slope. Så selvom du slår den funktion fra, er det ulovligt at tage afstandsmåleren med til en officiel turnering, hvis du har muligheden for at måle niveauforskel.

I privatrunder er der dog intet, der er til hinder for at bruge en afstandsmåler med slope.

 

Ny eller brugt afstandsmåler?

Som med alt andet golfudstyr er det en overvejelse, om man skal købe nyt eller brugt. Lige præcis med afstandsmålere er det også en interessant mulighed at købe brugt.

Typisk bruger man sin afstandsmåler i adskillige sæsoner – mange er oppe på fem til ti sæsoner med den samme måler. Derfor er det også et af de områder i golf, hvor det er mest oplagt at gå på jagt efter en brugt måler. Der er ikke samme slid og uddatering som med eksempelvis golfkøller eller golfjern.

Du skal dog huske, at man med en ny afstandsmåler har sikret sig de to års reklamationsret, som er lovpligtigt i Danmark. Så hvis der ikke er en markant forskel på nyt og brugt, så er det fordelagtigt at købe en helt ny måler.

Derudover bliver de mere og mere præcise i deres målinger, og mange kan gå ned og skyde præcist på uden halve meter. Det er dog de færreste af os golfspillere, der har brug for den viden.

Bushnell er kongemåleren

Står du og overvejer, hvilken mærke du skal stile efter, så er Bushnell altid det mest sikre valg. De er store inden for både jagt og golf og er specialiserede i lasermåling. Men der kommer også nye spillere på markedet hele tiden – som eksempelvis Boston Golf og Sureshot. Derudover har gps- og urproducenten Garmin også lanceret deres egen måler.

I sidste ende handler det meget om det æstetiske valg, og hvordan den ligger i hånden på dig. Du kommer til at tilbringe mange stunder med din afstandsmåler i hånden. Så vælg endelig en, som er skøn at se på og holde på.

Det vil typisk være flaget eller flagpinden, som en afstandsmåler bruges til at ramme. Men den kan også bruges i mange andre tilfælde ude på banen. Det kan være til en bunkerkant, en trægrænse eller et strafområde. På den måde kan en afstandsmåler, som også kaldes en rangefinder, give dig et meget mere akkurat svar på, hvor langt der er til hullet såvel som udfordringer på banen.