Drivere

Golfdriveren er både din bedste ven og din værste fjende. Det er køllen i baggen, som du slår længst med. Men ofte er det også det våben, som er skævest af alle. Derfor bruger der også uforholdsvis mange penge og kræfter på at finde den bedste driver for de entusiastiske golfspillere.

Der er nemlig mange slag at spare ude på banen, hvis man kan finde den rette driver og implementere i resten af sættet.

Mange begår dog den fejl at være mest fokuseret på selve køllehovedet og de funktioner, som kølleproducenterne vælger at fremhæve i det. Det har også sin betydning, men der er sjældent stor forskel på de nyeste modeller fra de forskellige mærker.

Skaftet betyder mere, end du tror

Du skal helt sikkert fornemme, hvilken type driver passer bedst til dit sving. Men du bør bruge mere tid på at fornemme, hvordan skaftet føles. Det er nemlig en markant beslutning i en kølle med driverens længde. Når skaftet bliver længere, får det en større betydning for udfaldet af slaget. De enkle beslutninger er, hvilket flex – altså stivhed i skaftet – du skal have.

Den typiske golfspiller skal spille med regular, mens de mere hårdtslående skal kigge på ‘stiff’ eller ‘x-stiff’ – altså de stivere skafter. Det er også muligt at gå i den anden retning, hvor senior-flex og dameskafter er gode valgmuligheder, hvis eksplosivitet og kraft ikke er ens forcer.

Det er altså en stor beslutning – og en af de absolut vigtigste grunde til ikke bare at købe en brugt driver, som ser god ud. Du skal nemlig være opmærksom på, om skaftet passer din spillestil og den kraft, som du sætter både kølle og bold under.

Hvis du er i tvivl om det, er det en god idé at få hjælp hos din lokale pro-shop. De har teknologien og den dybdegående viden til at anbefale det rette skaft til det. Ofte er det ikke kun selve stivheden, som de kan afgøre. De kan også anbefale et specifikt skaft og den ideelle vægt på skaftet til lige præcis det sving, som du har.

Først derefter er det en idé at kaste sig ud i det gigantiske udvalg af drivermodeller, som hvert år udvides gang på gang.

Kig efter driver bedst i test

Du har alle muligheder for at finde gode tests og sammenligninger af de golfdrivere, der hvert år lanceres. En lang række golfmagasiner og store, internationale sites hjælper dig nemlig i jagten på en god driver ved at starte året med masser af tests.

Så leder du efter den såkaldte ‘bedst i test’, er der masser af læsestof derude. Det gode ved golfudstyr er, at det er internationalt. Går du efter de store, internationale hjemmeside som Golf.com eller GolfWRX, er du sikker på, at der er kvalificerede vurderinger.

Men uanset holdningen hos en amerikansk golfskribent, er du nødt til selv at have køllen i hånden – og med det rette skaft! – inden du køber noget. Drivere – og golfudstyr generelt – er nemlig en smagssag af kaliber. Vær derfor ikke sikker på noget ud fra en sammenligning eller en dybdegående artikel om golfdrivere.

Det er dog en god indikator for, hvad du burde tage med ned på driving rangen og prøve, inden du beslutter dig for at købe den nye golfdriver, der sender dit udslag forbi de faste spilleremakkere.