Scotty Cameron: Det handler om detaljerne

Scotty Cameron: Det handler om detaljerne

6. februar 2018 Slået fra Af Kasper Ørkild

Den seneste indsats på Scotty Camerons puttere har været forfinet. Der er taget hånd om de små detaljer på Titleist-køllerne til de helt korte slag. Dermed nærmer Scotty Camerons Select-linje sig et hidtil uset niveau efter to årtiers arbejde på  ikoniske puttertyper som Newport. Det fortæller putterhåndværkeren selv på Titleists hjemmeside.

– Jeg vil gerne sammenligne forbedringerne på 2018 Select-putterne med, hvordan legendariske racerbiler gennemgår trinvise forbedringer i designet. Det holder på arven i det originale design, mens præstationen forbedres ved hjælp af ny teknologi. Min mission er at forbedre udseendet, lyden og sålen på Select-linjen. Vi bruger nye materialer, designs og teknikker for at levere den fineste, fræsede linje af puttere til dato. Du ved, at det er en Scotty Cameron putter fra første blik – og første put, fortæller Scotty Cameron.

Siden 2015 har der været Scotty Cameron-puttere i fem majorvinderes bags. Det er for eksempel blevet til tre US Open-sejre, da Jordan Spieth, Dustin Johnson og Brooks Koepka alle vandt turneringen med en putter fra Titleist-linjen i henholdsvis 2015, 2016 og 2017. Det er den slags navne, der har sat sig præg på håndværkerens seneste indsats. En indsats, der består af Fastback, Squareback og ikke mindst den nye Select-linje med klassikere som Newport-putteren.

– Jeg har brugt to årtier på at refinere og redesigne Newport-putterne, så de passer bedst til de bedste spillere i verden og resten af os. Heldigvis hjælper det alle os andre med at putte og spille bedre, hvis det virker for proerne. Jeg gjorde også stor brug af vores netværk af tour proer for at få deres besyv på de modeller, der er blevet til vores 2018 Select-linje, lyder det.

Nogle har de inputs har gjort, at de nye Scotty Cameron-puttere er lavet med mere vibrationshæmmende materiale, mens der er ændret på udseendet, så æstetikken står skarpt.

– De små detaljer gør en stor forskel i, hvordan en putter præsterer. Vi har brugt enhver mulighed for at forbedre alle attributter, så vi kan præsentere vores mest avancerede og bedst præsterende puttere nogensinde, slutter Scotty Cameron.

55-årige Scotty Cameron har designet og produceret puttere siden 1991. Siden 1994 har Scotty Cameron-putterne været en del af Titleist.